onsdag 3 april 2019

Bynk - framtidens bank

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Bynk är en relativt ny långivare på den svenska marknaden, men med en stabil grund då den startades av Lendos tidigare vd och medgrundare Dennis Ahlsén och har ekonomisk backning av Schibstedt. De slog upp portarna våren 2017 och fick in över 4000 kunder redan första månaden, och redan där kunde man se att det var ansökningar via mobilen som stod för lejonparten. Bynk vill ju vara den moderna tidens bank, och med smarta app-lösningar och nytänk kring själva lånet har de goda skäl för de ambitionerna.

Hos Bynk har man fyra betalningsfria månader per år, om man vill. Det förskjuter visserligen låneperioden en månad varje gång det utnyttjas, men kan verkligen komma väl till pass vissa månader när man behöver ha fokus på annat. En annan smidig sak är att man kan låna helt utan ränta så länge man betalar tillbaka inom 14 dagar, vilket är ett mycket bra alternativ till dyra SMS-lån när man fått en oväntad räkning som måste betalas innan lönen kommer in.

Bynk har även utvecklat ett poängsystem som man tex kan omvandla till extrabetalningar på lånet, vilket ger en lägre totalkostnad. Bland alla de saker som ger poäng återfinns dagar som kund, att man verifierar sin epostadress, gör extra inbetalningar med mera.

Räntan är individuell och från 3,95%. De tar både UC och Bisnode, vilket är en nackdel, men för de allra flesta är det bara UC som har en faktisk betydelse. Har man någorlunda ordnad ekonomi har Bynk seglat upp som ett väldigt tänkbart alternativ, även om man behöver söka direkt hos dem då de i dagsläget inte samarbetar med någon låneförmedlare.

Jag kommer själv hösten 2019 ge mig på ett försök att låna hos Bynk och återkommer då med mina egna erfarenheter av dem som långivare.



Lånevillkor
Lån mellan 10,000 - 300,000kr
Ränta fr 3.95% till19,95%
Månadsskydd+ ingår
Ger dig ersättning vid arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall.
Tjäna Bynkpoäng
Få Bynkpoäng och använd dem för att betala av på ditt lån.
Se ditt Bynkbetyg
Lär dig förstå vad som påverkar din låneränta.
Kostnader
Startkostnad: 398 kr
Månadskostnad: 0 kr/mån
Förseningsavgift: 195 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Inkassoavgift: 180 kr
Vem får låna?
Fast jobb, pensionär, eget företag
Vem får inte låna?
Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofoogden
När betalas pengarna ut?
I de flesta fall inom 1 bankdag
Vad skiljer Bynk från andra?
Du kan själv ändra din månadskostnad
Du kan pausa din betalning
Du kan utöka ditt lån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar